Τηλ.: 211 4002560 Κιν.: 6946258562 Λ.Ειρήνης 6, Πεύκη

image-338853-icon.jpg

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

Αναβαθμίζουμε την αισθητική του προσώπου σας!

Αισθητική οδοντιατρική είναι ο κλάδος της οδοντιατρικής επιστήμης που ασχολείται με τη βελτίωση της εμφάνισης των δοντιών και του στόματος γενικότερα.

Η σπουδαιότητα της αισθητικής εμφάνισης του ατόμου είναι δεδομένη και ασκεί καθοριστική επίδραση στην ψυχολογία του.


Η χειρουργός οδοντίατρος Μαρία – Αννέζα Λούκα, έχοντας τις κατάλληλες γνώσεις και πολύ καλή αισθητική αντίληψη,   αναλαμβάνει να σχεδιάσει και να δημιουργήσει ένα όμορφο, αρμονικό χαμόγελο που να ταιριάζει με τα ιδιαίτερα μορφολογικά χαρακτηριστικά και την ανατομία του προσώπου σας, κάνοντας την επιθυμία σας για ένα εντυπωσιακό χαμόγελο πραγματικότητα!

image-340168-aisthitiki.jpg

Ο ολικός σχεδιασμός του χαμόγελου είναι μια ανώδυνη θεραπεία που μπορεί να σας εξασφαλίσει ένα υγιές και όμορφο χαμόγελο!

Αφορά όλους εκείνους, που αισθάνονται άσχημα με την εικόνα των δοντιών τους και των παρακείμενων μαλακών ιστών.

Έτσι, εάν έχετε ένα από τα παρακάτω, θα μπορούσατε να είσαστε υποψήφιοι για επανασχεδιασμό στο χαμόγελό σας:

 δόντια φθαρμένα, που έχουν κοντύνει και δε φαίνονται,
​​​​​​​όταν χαμογελάτε ή μιλάτε

▶ δόντια, που λείπουν ή που εμφανίζουν κενά μεταξύ τους

▶ δόντια, που είναι στραβά

▶ ούλα, που φαίνονται πολύ στο χαμόγελο

▶ χείλη ανυποστήρικτα, με πτώση των γωνιών των χειλέων

▶ δόντια δυσχρωμικά ή με κηλίδες 

Ο επανασχεδιασμός του χαμόγελου έχει σημαντικά γενικά οφέλη, που αφορούν στην:

  • επένδυση στη συνολική υγεία του οργανισμού
  • αποκατάσταση της αυτοπεποίθησης και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής
    ​​​​​​

Στα πλαίσια άσκησης της αισθητικής οδοντιατρικής, ο οδοντίατρος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τα κατάλληλα υλικά και τεχνικές που θα εξασφαλίσουν το βέλτιστο αποτέλεσμα, ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς.

​​​​​​​Κυρίαρχη θέση στην αισθητική οδοντιατρική κατέχουν οι εξής τεχνικές:

Λεύκανση

image-340169-aisthitiki2.jpg

Η λεύκανση αποτελεί την πιο απλή θεραπεία για να βελτιώσουμε το χαμόγελό μας και τα δόντια να αποκτήσουν λευκότερο χρώμα.

Τα δόντια μας αποκτούν καθημερινά χρωστικές από διάφορες τροφές όπως για παράδειγμα από τον καφέ, το τσάι, το κόκκινο κρασί, το τσιγάρο κ.τ.λ. Παρά το γεγονός ότι το τακτικό βούρτσισμα και οι συχνές επισκέψεις στον οδοντίατρο απομακρύνουν τις επιφανειακές χρωστικές, δεν μπορούν να μας απαλλάξουν πλήρως από αυτές.

Η λεύκανση είναι μια απόλυτα ασφαλής μέθοδος που μπορεί να σας εξασφαλίσει ένα λευκότερο και πιο ελκυστικό χαμόγελο.
Πρέπει να γίνεται πάντα και μόνο με την καθοδήγηση του εξειδικευμένου οδοντιάτρου, που γνωρίζει τις ενδείξεις, τις αντενδείξεις, τις δυνατότητες και τους περιορισμούς των διαφόρων τεχνικών και έτσι είναι σε θέση να προσφέρει μια απολύτως ασφαλή λεύκανση.

Ουσιαστικά υπάρχουν δυο μέθοδοι λεύκανσης δοντιών: η μέθοδος στο ιατρείο και η μέθοδος στο σπίτι. Ο συνδυασμός και των δυο είναι η αποτελεσματικότερη θεραπεία.

Και οι δυο μέθοδοι γίνονται με τη χρήση ειδικών gel, των οποίων η περιεκτικότητα σε λευκαντικό παράγοντα ποικίλλει. Όσο υψηλότερη είναι η συγκέντρωση, τόσο πιο γρήγορο και καλύτερο είναι το αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσο ισχυρότερο είναι το λευκαντικό gel, τόσες περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να προκληθεί ευαισθησία κατά τη διάρκεια της λεύκανσης, η οποία βέβαια είναι πλήρως αντιστρεπτή.

Για τους περισσότερους ασθενείς η λεύκανση είναι μια απόλυτα ανώδυνη διαδικασία, ενώ μέρος αυτών αντιμετωπίζει μια ήπια ευαισθησία κατά τη διάρκεια και μετά την ολοκλήρωσή της. Χαρακτηρίζονται ως σποραδικοί οξείς πόνοι οι οποίοι εξαλείφονται μετά το 48ωρο. Ακόμα όμως και σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν εξειδικευμένα οδοντιατρικά σκευάσματα, τα οποία προσφέρουν γρηγορότερη ανακούφιση.

image-340208-leykansi2.jpg

Όψεις δοντιών 

•    Τι είναι οι οψεις;
Αποτελούν μια γρήγορη και ανώδυνη μέθοδο βελτίωσης της εμφάνισης των δοντιών και εξαιρετική λύση βελτίωσης του χαμόγελου γενικότερα, με εντυπωσιακά αποτελέσματα, καθώς συνδυάζουν εξαιρετική αντοχή, στιλπνότητα και φυσικότητα.
Πρόκειται για συντηρητικές αποκαταστάσεις, καθώς τα δόντια τροχίζονται ελάχιστα ή και καθόλου.

•    Πότε χρησιμοποιούνται?
Με τη χρήση τους έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε το χρώμα, το σχήμα, αλλά και τη διάταξη των δοντιών, διορθώνοντας δυσμορφίες ή και ισιώνοντας τα στραβά δόντια χωρίς σιδεράκια, σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς και να κλείσουμε μικρά διαστήματα μεταξύ των δοντιών που είναι αραιά.

•    Πώς μπορώ να είμαι σίγουρος για το αποτέλεσμα?
Πριν από κάθε παρέμβαση γίνεται ανάλυση του κάτω τριτημορίου, αλλά και του συνόλου του προσώπου και αναλύονται τα κύρια προβλήματα και οι αισθητικές απαιτήσεις του ασθενούς, οπότε αποφασίζεται από κοινού το κατάλληλο σχέδιο θεραπείας. Ακολουθεί η λήψη αρχικών φωτογραφιών και αποτυπωμάτων του στόματος, καθώς και το διαγνωστικό κέρωμα στα εκμαγεία μελέτης. Έτσι, ο ασθενής έχει τη δυνατότητα να δει το τελικό αποτέλεσα τόσο στα εκμαγεία, όσο και στο στόμα δοκιμαστικά, χωρίς να επέμβουμε καθόλου στα δόντια, με μια διαδικασία που λέγεται «mock up».

•    Τι υλικά χρησιμοποιούνται?
Στις μέρες μας έχουμε τη δυνατότητα κατασκευής όψεων ρητίνης και πορσελάνης, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περιστατικού.

image-340209-opseis2.jpg

Εμφράξεις σύνθετης ρητίνης («λευκά» σφραγίσματα) 

Στο ιατρείο μας μπορείτε να νιώσετε ασφάλεια και εμπιστοσύνη για την αποκατάσταση των δοντιών σας από τις τερηδόνες ή την αντικατάσταση των «μαύρων» σφραγισμάτων, είτε άμεσα με αισθητικά σφραγίσματα και επένθετα σύνθετης ρητίνης, είτε έμμεσα (σε δύο ραντεβού) με εργαστηριακά επένθετα ή υπερένθετα σε περίπτωση εκτεταμένων αποκαταστάσεων.

Ο άρτια καταρτισμένος αισθητικός οδοντίατρος είναι σε θέση να αποκαταστήσει άμεσα δόντια τερηδονισμένα ή δόντια με μαύρα σφραγίσματα σε ένα ραντεβού. Μιμούμενος τη φύση, δίνει έμφαση στην απόδοση σωστής μορφολογίας και χρωματικού τόνου στα δόντια, παρέχοντας ένα άρτια αισθητικό και αρμονικό αποτέλεσμα. Επίσης, είναι σε θέση να προτείνει την κατάλληλη και πλέον συντηρητική αποκατάσταση για δόντια με εκτεταμένες τερηδόνες ή σπασμένα, με σκοπό τη διατήρησή τους στο φραγμό, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα την αποκατάστασή τους με κοστοβόρες και χρονοβόρες προσθετικές λύσεις που απαιτούν τον τροχισμό των δοντιών, όπως είναι οι στεφάνες (θήκες).

Η αποκαταστατική αυτή διαδικασία δεν προϋποθέτει μόνο γνώση των λειτουργικών και αισθητικών κανόνων και την εμπειρία του οδοντίατρου σε αισθητικά περιστατικά, αλλά και την αυστηρή τήρηση πρωτοκόλλων διαχείρισης των συγκεκριμένων υλικών. Απαραίτητη, λοιπόν, προϋπόθεση αποτελεί η απομόνωση των δοντιών με ελαστικό απομονωτήρα που θα εξασφαλίσει τον έλεγχο της υγρασίας στη στοματική κοιλότητα και την ισχυρή συγκόλληση των αποκαταστάσεων με την εναπομείνουσα οδοντική ουσία. Το γεγονός αυτό δίνει τη δυνατότητα συντηρητικών αποκαταστάσεων, αποτελεσματικά και προβλέψιμα.

image-340210-emfraxeis.jpg

Αισθητική διευθέτηση χειλέων και περιστοματικών μαλακών μορίων 

Ένα υγιές αισθητικό χαμόγελο προσφέρει αυτοπεποίθηση και είναι το πρώτο βήμα για ένα νέο ανανεωμένο εαυτό. Τα σύγχρονα μέσα της αισθητικής επανορθωτικής οδοντιατρικής ελάχιστης παρέμβασης, αλλά και της αισθητικής ιατρικής, δίνουν τη δυνατότητα στον εξειδικευμένο οδοντίατρο να προσφέρει προβλέψιμα ένα όμορφο χαμόγελο και ένα όμορφο πρόσωπο συνολικά, βελτιώνοντας τόσο τη φυσική οδοντοφυΐα όσο και την αισθητική των μαλακών μορίων της περιστοματικής χώρας. 

Σημαντικό όπλο στη φαρέτρα του αισθητικού οδοντιάτρου στην καθημερινή κλινική πράξη, αποτελεί η ενέσιμη τοποθέτηση υαλουρονικού οξέος.

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί ένα από τα συστατικά του δέρματος μας και λειτουργεί ως σφουγγάρι ικανό να δεσμεύσει μεγάλες ποσότητες νερού, προσφέροντας στο δέρμα ενυδάτωση, σφριγηλότητα και νεανική όψη. Με τα χρόνια όμως οι λειτουργίες του υαλουρονικού οξέος ατονούν, με αποτέλεσμα το δέρμα να λεπταίνει και να παρουσιάζει σημάδια γήρανσης. 

•    Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ…
Η ενέσιμη τοποθέτηση υαλουρονικού οξέος είναι μια απλή διαδικασία που γίνεται σε μια συνεδρία στο ιατρείο, διάρκειας περίπου 30 λεπτών. Μπορεί εύκολα να εφαρμοστεί όσες φορές χρειάζεται και για πολλά χρόνια για την αντιμετώπιση των ρυτίδων, αλλά και τη βελτίωση της αναλογίας των χειλέων ή και την αύξηση του όγκου τους.

Η εφαρμογή γίνεται με τοπική αναισθησία και φυσικά είναι εντελώς ανώδυνη. Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό σε ποσοστό 80%, ενώ το τελικό αποτέλεσμα είναι εμφανές μετά από 10 περίπου ημέρες, οπότε υφίσταται συγκράτηση μέγιστης ποσότητας νερού.

•    ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
Οι σύγχρονες τεχνικές βελτίωσης της αισθητικής της περιστοματικής χώρας με τη βοήθεια του ενέσιμου υαλουρονικού οξέος, εξασφαλίζουν ένα άκρως εντυπωσιακό και φυσικό αποτέλεσμα, μη επεμβατικά, άμεσα, χωρίς αλλεργικές αντιδράσεις και παρενέργειες και χωρίς να απαιτεί αποχή από τις καθημερινές δραστηριότητες του ατόμου.
Το δέρμα ενυδατώνεται, δείχνει λαμπερό, νεανικό, φρέσκο, υπέροχο!
Η δράση διαρκεί περίπου 8 έως 18 μήνες, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος, το βάθος και το σημείο έγχυσης, την πυκνότητα του υλικού, την έκθεση στον ήλιο, κ.ά.

image-340170-aisthitiki3.jpg

•    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΓΧΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ;
Ο άρτια καταρτισμένος οδοντίατρος, με βαθιές γνώσεις των κανόνων που διέπουν μια αισθητικά άψογη και φυσική οδοντοφυΐα, έχει την ικανότητα να βελτιώσει συνολικά την αισθητική του κάτω τριτημόριου του προσώπου, τελειοποιώντας τις αναλογίες του προσώπου. Ειδικά σε ότι αφορά την επέμβαση στις αναλογίες ή στον όγκο των χειλέων, είναι ο πλέον ειδικός για να αποδώσει το σωστό περίγραμμα και μέγεθος για ένα άκρως ελκυστικό και κυρίως φυσικό αποτέλεσμα.
​​​​​​​
Αυτά σε συνδυασμό με τη δυνατότητα εφαρμογής τοπικής οδοντιατρικής αναισθησίας, εφόσον χρειάζεται, καθιστούν την εφαρμογή υαλουρονικού οξέος στο οδοντιατρείο μια εντελώς ανώδυνη, γρήγορη και ελάχιστα παρεμβατική μέθοδο βελτίωσης του χαμόγελου, που σε συνδυασμό με τις τεχνικές ελάχιστης παρέμβασης για τη βελτίωση της φυσικής οδοντοφυΐας, σας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσετε ένα άψογο, νεανικό και φυσικό χαμόγελο, όπως αυτό που πάντα ονειρευόσασταν!

image-340171-aisthitiki4.jpg

© Copyright 2018
Μαρία Ανέζα Λούκα, Χειρουργός Οδοντίατρος

Λεωφόρος Ειρήνης 6, 151 21, Πεύκη Αττικής

Τηλ.: 211 4002560
Κιν.: 6946258562

Κατασκευή Ιστοσελίδων