ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ

Η ορθοδοντική είναι η θεραπεία που προτιμάμε όταν η προτεραιότητά μας για να αποκτήσουμε ένα όμορφο χαμόγελο είναι να παραμείνουν τα δόντια μας άθικτα. 

Παλιότερα, η θεραπεία έπαιρνε περισσότερο χρόνο και τα μεταλλικά σιδεράκια που είχαμε στη διάθεσή μας ήταν μη ελκυστικά. Σήμερα, όμως, έχουμε περισσότερες επιλογές. Η νεότερη μέθοδος είναι τα «αόρατα σιδεράκια».

Αόρατη ορθοδοντική ή ορθοδοντική χωρίς σιδεράκια αποκαλούμε τη διαδικασία αποκατάστασης ορθοδοντικών ανωμαλιών με τη χρήση λεπτών διαφανών ναρθήκων. Οι νάρθηκες αυτοί τοποθετούνται διαδοχικά στο στόμα και μετακινούν προοδευτικά τα δόντια προς την επιθυμητή θέση.

Είναι η εναλλακτική και περισσότερο αποδεκτή αισθητικά λύση για όσα άτομα θέλουν να κάνουν ορθοδοντική θεραπεία, αλλά τα κλασικά σιδεράκια τους αποθαρρύνουν. 

▶ Πώς γίνεται;

Αρχικά γίνεται η κλινική εξέταση από το θεράποντα ιατρό και ακολουθεί η λήψη φωτογραφιών και αποτυπωμάτων για τα εκμαγεία μελέτης. 

Σε επόμενο ραντεβού, μετά τη μελέτη των εκμαγείων παρουσιάζεται αναλυτικά το σχέδιο θεραπείας, δηλαδή η διάρκεια, το κόστος και το τελικό αποτέλεσμα της θεραπείας,

Κάθε ένας νάρθηκας που εφαρμόζεται μετακινεί ελάχιστα τα δόντια σας σε συγκεκριμένη θέση, σύμφωνα με τη μελέτη που έχει προηγηθεί μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, έως ότου φθάσουμε στο ιδανικό αποτέλεσμα και το χαμόγελο που επιθυμούμε. 

Η διαδικασία είναι ανώδυνη, ωστόσο ο ενδιαφερόμενος οφείλει να φοράει τους νάρθηκες συνέχεια (22 ώρες την ημέρα).